Nefunctionalitate DNS
Incident Report for ROMARG
Resolved
In cursul serii de 25.01.2021 intre orele 18.01 si 18.56 serverele DNS ROMARG au fost tinta unui atac de tip DDOS. Acest atac este ultimul dintr-o serie de 784 atacuri indreptate spre infrastructura ROMARG, fie ca vorbim de atacuri adresa clientilor nostri fie la adresa infrastructurii critice a data center-ului, de la 1 Ianuarie, 2021.

Desi celelalte 783 de atacuri au fost mitigate cu succes fara efecte asupra functionarii serviciilor noastre, acest al 784 atac ne-a surprins exact in momentul in care echipamentele care asigura protectia serverelor DNS din data center faceau obiectul unei lucrari de mentenanta premergatoare unor lucrari de upgrade a infrastructurii critice.

Colegii nostri au lucrat contra timp pentru ca echipamentele de protectie sa redevina operationale, iar imediat ce atacul a fost mitigat, serverele DNS au fost accesibile astfel ca site-urile dar si serviciile de email au redevenit si ele accesibile.

De mentionat, ca in perioada de downtime serverele au fost complet functionale nu s-au inregistrat probleme de accesibilitate la nivelul cumunicarii IP serverele fiind up si functionale.

Analizam in continuare acest incident pentru a lua pe viitor cele mai bune masuri de izolare a atacurilor.

Ne pare rau pentru aceasta situatie si va asiguram ca depunem toate eforturile tehnice pentru a asigura functionarea neintrerupta 24/7/365 a serviciilor noastre.

ROMARG
Posted Jan 25, 2021 - 21:30 EET
This incident affected: ROMARG Core (Web Sites, Dns Servers, Client Area, Backup Servers, Cloud SpamExperts, Phone Support, Live Chat Support, Email/Ticket Support) and Shared Enduser, Shared Reseller.